Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam
Swishfund Finance B.V.Website
https://www.swishfund.nlTelefoon
085-0644144Adres
Anthony Fokkerweg 1, 1059 CM Amsterdam, NederlandLaatste wijziging
22 november 2023Wie is Swishfund?
Swishfund is een zakelijke kredietverstrekker die is opgericht door ondernemers en voor ondernemers. Deze kredietverstrekker begrijpt als geen ander de complexiteit van zakelijke financieringen vandaag de dag. Haar doel was dan ook van bij de oprichting om ervoor te zorgen dat bedrijfsfinancieringen heel wat eenvoudiger konden worden gemaakt. Bij deze kredietverstrekker is het dan ook mogelijk om eenvoudig zakelijk geld te lenen zonder dat er daarvoor jaarcijfers voorgelegd moeten worden.
Bovenstaande heeft als gevolg dat je bij Swishfund onder meer kan rekenen op een directe beslissing die wordt genomen. Er wordt dus niet gewerkt met uitgebreide formulieren die ingevuld dienen te worden en bovendien is het eveneens zo dat je geen lange-termijn-verplichtingen aangaat. Bij het ontvangen van een kredietaanvraag gebeurt er altijd een snelle kredietanalyse die wordt uitgevoerd op basis van de bedrijfsgegevens evenals de cashflow die voor handen is.
Flexibele bedrijfsfinancieringen
Wanneer je naar een traditionele bank stapt om een bedrijfsfinanciering aan te vragen zal je ongetwijfeld geconfronteerd worden met heel wat vragen en obstakels. Bovendien is het zo dat de aanvraagprocedure alleen al vaak heel veel tijd en moeite kost. Bij Swishfund is het zo dat je niet langer afhankelijk bent van een bankkrediet. Ze biedt haar kredietnemers dan ook de mogelijkheid om een flexibele, zakelijke lening aan te vragen met een maximale looptijd van 1 jaar. Voor de terugbetalingen geldt dat ze automatisch worden uitgevoerd waardoor je hier als ondernemer geen omkijken naar hebt.
Minimale kredietvoorwaarden
Eén van de vlakken waarop Swishfund zich weet te onderscheiden van de concurrentie zijn de minimale kredietvoorwaarden die worden vooropgesteld. Voor Swishfund geldt dan ook dat ze in het bijzonder kijkt naar de actuele bedrijfsprestaties. Dit betekent concreet dat ze eigenlijk voornamelijk nood heeft aan een transactieoverzicht van je zakelijke bankrekening. Het voorleggen van een businessplan of bijvoorbeeld de jaarrekening is dan ook niet noodzakelijk.
Het zijn in het bijzonder prestaties van het afgelopen jaar welke voor Swishfund belangrijk zijn om te weten. Het is de cashflow van de voorbije 12 maanden welke voor hen zal bepalen van welke kredietruimte er precies sprake is. Hou er bovendien wel rekening mee dat de onderneming waarvoor je geld wenst te lenen minstens één jaar moet bestaan. Bovendien dient er sprake te zijn van een minimale jaaromzet ten belope van een bedrag van minstens 50.000 euro.
Hoeveel kan je lenen bij Swishfund?
Indien je een zakelijke lening wenst af te sluiten bij Swishfund zal er dus worden gekeken naar de cashflow van de voorbije 12 maanden om te bepalen hoeveel geld er precies kan worden geleend. Dit bedrag kan gelegen zijn tussen de 3.000 en zomaar even 1.000.000 euro. Bij het afsluiten van een zakelijke financiering bij Swishfund wordt er een flexibele looptijd gehanteerd van tussen de 3 en 12 maanden. Kies je voor het afsluiten van een lening voor een bedrag van meer dan 100.000 euro? Dan is het bij uitzondering mogelijk om te kiezen voor een langere looptijd tot maximum 24 maanden.
Niet alleen het sterk uiteenlopende bedrijfskrediet dat je kan afsluiten bij Swishfund is een sterke troef. Bovendien zal je als aanvrager bijvoorbeeld eveneens kunnen vaststellen dat het aangevraagde krediet snel zal worden uitbetaald. Het bedrag van je aangevraagde bedrijfslening staat dan ook doorgaans binnen slechts drie dagen op je bankrekening. Wordt alle informatie snel en correct aangeleverd? Dan is dit zelfs mogelijk binnen slechts één dag. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een transactieoverzicht van je zakelijke rekening.
Waarvoor lenen bij Swishfund?
De zakelijke lening die wordt verstrekt door Swishfund wordt bepaald aan de hand van de cashflow van het voorbije jaar. Waar je de aangevraagde fondsen vervolgens voor gaat gebruiken is geheel aan jou om te bepalen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om er tijdelijk inkomstenverlies mee op te vangen, maar kan je ze ook gebruiken om bijvoorbeeld een nieuwe investering (gedeeltelijk) mee te financieren. Eenmaal je de zakelijke gelden hebt ontvangen kan je er in principe mee doen wat je wil. Je dient er alleen voor te zorgen dat de automatische terugbetalingen zoals gepland kunnen worden uitgevoerd. Alleen op deze manier kan je immers extra kosten vermijden.