Easybroker

Easybroker
  • Keuze uit twee beleggingsplatformen
  • Een zeer betrouwbare klantenservice
  • Groot aantal analysemogelijkheden
  • Open een gratis demo-account

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Easybroker B.V.
Website
https://www.easybroker.nl
Telefoon
020-2109007
E-mail
info@easybroker.nl
Adres
Gasfabriek 10, 5613 CP Eindhoven, Nederland
Laatste wijziging
17 november 2023

Eerste kennismaking met Easybroker

Easybroker is van oorsprong Nederlandse broker. Ze werd opgericht in het jaar 2014 en staat in het bijzonder bekend als een zeer gebruiksvriendelijke partij. Niet alleen het platform, maar ook de app waar je als belegger toegang toe krijgt zijn beiden ontzettend veelzijdig, maar tegelijkertijd toch overzichtelijk. De klantenservice van Easybroker staat er verder om bekend ontzettend deskundig te zijn. Dit betekent dat eventuele vragen of problemen efficiënt opgelost kunnen worden.

Keuze tussen twee verschillende platformen

Wanneer je gaat beleggen bij Easybroker zal je tot de vaststelling komen dat je een keuze kan maken tussen twee diverse opties. Allereerst kan je de keuze maken om gewoon te handelen via het platform van Easybroker zelf. Vooral voor de beginnende beleggers zal dit platform een uitstekende keuze blijken te zijn. Ze is uitgebreid, maar toch lekker overzichtelijk en biedt zonder probleem alle functionaliteiten waar je als beginnende belegger behoeften aan hebt.

Dit gezegd hebbende is het zo dat Easybroker haar beleggers eveneens de mogelijkheid aanbiedt om gebruik te maken van het zogenaamde Trader Workstation. Vergelijkbaar met andere partijen zoals bijvoorbeeld MEXEM en Lynx biedt ook Easybroker haar gebruikers toegang tot dit gerenommeerde handelsplatform. Trader Workstation staat sinds jaar en dag in ieder geval bekend als één van de absolute top platformen voor de wat meer ervaren beleggers. Ondanks het feit dat je in dit geval handelt via het externe Trader Workstation is het zo dat Easybroker wel gewoon haar eigen tarieven hanteert evenals zelf de nodige ondersteuning voorziet.

Uitgebreide analysemogelijkheden

Easybroker biedt haar beleggers tal van verschillende educatie- en analysemogelijkheden aan. Voor de educatieve mogelijkheden werkt ze samen met het Beleggingsinstituut. Dit is een organisatie die zich volledig richt op het verstrekken van kennis over beleggen aan consumenten. Door een account te openen bij Easybroker krijg je als beginner de toegang tot een aantal gratis online trainingen die je ongetwijfeld zullen helpen bij het opbouwen van je portefeuille. Dit gezegd hebbende zijn er ook voor de meer ervaren beleggers interessante cursussen aanwezig over meer complexe onderwerpen.

Wat de analysemogelijkheden betreft kan je bij Easybroker zowel een technische als een fundamentele analyse uitvoeren. Dat is het gevolg van de aanwezigheid van het platform van Interactive Brokers. Dit platform staat er in de praktijk om bekend heel wat mogelijkheden te bevatten op het gebied van een technische analyse. Zo kan er gebruik worden gemaakt van zomaar even meer dan honderd verschillende indicatoren. Bovendien heb je ook nog eens de mogelijkheid om elke koersgrafiek zelf in te richten. Andere functies waar je op kan rekenen zijn onder meer:

  • Analistenrapporten
  • Selectietools
  • Autotrading
  • Backtesting

Naast bovenstaande kunnen beleggers bij Easybroker eveneens werken met een zogenaamde schaduwportefeuille. Het gaat hierbij om een virtuele portefeuille waarbij je over de mogelijkheid beschikt om met virtueel geld aankopen te kunnen doen. Op deze manier kan je verschillende strategieën testen om te zien wat hun impact op jouw portefeuille precies zou kunnen zijn.

Groot aanbod met beleggingsproducten

Easybroker biedt haar beleggers de mogelijkheid aan om een keuze te maken tussen tal van verschillende beleggingsproducten. We maken hierbij dan onder meer een onderscheid tussen:

  • Aandelen
  • Futures
  • Indices
  • Beleggingsfondsen
  • ETF's of trackers
  • Grondstoffen
  • Obligaties

Het aanbod met beleggingsfondsen is net wat beperkter dan bij andere brokers het geval is. Beschik jij over de voorkeur om te handelen met CFD’s? Dan behoort ook dat tot de mogelijkheden bij deze broker. Het ruime en vooral zeer diverse aanbod met beleggingsmogelijkheden bij Easybroker zorgt er in de praktijk in ieder geval voor dat er voor elk type belegger beleggingsproducten naar wens voor handen zijn. Dit aldus ongeacht de voorkeuren waarover je beschikt.

Hoeveel bedragen de Easybroker kosten?

Het spreekt voor zich dat je bij beleggen altijd rekening dient te houden met bepaalde kosten. Dat is ook bij Easybroker niet anders. Wanneer we ons gaan verdiepen in de Easybroker kosten komen we tot de vaststelling dat je aandacht zal moeten besteden aan de onderstaande soorten kosten:

  • Transactiekosten
  • Valutakosten
  • Kosten koersinformatie
  • De extra kosten die worden aangerekend

De transactiekosten die worden aangerekend zijn afhankelijk van niet alleen het type beleggingsproduct, maar ook van de beurs waarop de transactie wordt uitgevoerd. Ga je handelen in een andere valuta? Dan zal je daarbij altijd geconfronteerd worden met valutakosten. Wat de extra kosten betreft dien je vooral goed te kijken naar de kosten voor het terugboeken van geld.

Eén keer per maand kan je een gratis geldopname doen. Daarna zal er per opname een bepaalde kostprijs worden aangerekend. Raadpleeg in ieder geval altijd goed de actuele Easybroker tarieven om te weten met welke kosten je voor welke handelingen precies geconfronteerd kan worden.

Nederlandstalige ondersteuning

Op de website van Easybroker is een zeer uitgebreide supportpagina terug te vinden. Op deze pagina krijg je meteen een duidelijk antwoord op een aantal veel gestelde vragen. Mocht het antwoord toch niet in de supportsectie terug te vinden zijn kan je de klantendienst zowel telefonisch als via e-mail bereiken. Bovendien zal je tot de vaststelling komen dat er op de website van Easybroker ook een handige chatbot is terug te vinden. De ondersteuning die je krijgt van de Easybroker klantenservice kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven.

Open een gratis Easybroker demo account!

Omwille van het feit dat Easybroker gebruik maakt van het TWS platform is het mogelijk voor nieuwe beleggers om een gratis demo account te openen. Door gebruik te maken van een dergelijk demo account krijg je de toegang tot zomaar even 1.000.000 dollar aan fictief geld. Op deze manier kan je proberen te achterhalen of Easybroker voor jou een geschikte broker is of niet. Dit uiteraard zonder dat je daarbij het risico loopt om echt geld te verliezen.